Burgemeester Gilissen van Venray verraste Winkel van Sinkel medewerkster Wies Tijmensen-Rouschop vandaag met een Koninklijke onderscheiding. Wies is Lid geworden in de Orde van Oranje-Nassau en daar zijn wij van de Winkel van Sinkel enorm trots op!

Wies stond eind jaren '70 aan de vooravond van wat toen nog de Winkel van Sinkel in wording was. Behalve verkoopmedewerker was zij tot voor kort ook redactielid van het medewerkersblad ‘de Opsteker’. Sinds 1998 is Wies hoofd uitvoerende van de werkgroep Avondwake. Wanneer iemand is overleden, neemt zij contact op met de nabestaanden om een gepaste avondwake en afscheid te organiseren.

In 2000 heeft Wies samen met een dorpsgenoot de kinderwoorddienst opgericht en daarnaast is zij actief als lector en ondersteunt zij bij de Allerzielenviering en de jaarlijkse processie. Bij Gemengd Koor Erato in Blitterswijck is Wies vanaf 2004 actief als voorzitter en secretaris en verzorgt zij tevens het archief en de partituren. Verder is ze vrijwilliger bij de bibliotheek en sinds 2011 coördinator bij Eetpunt ‘De Verwennerij’. Een belangrijke sociale voorziening die bijdraagt aan de leefbaarheid in Blitterswijck.

Venray telt dit jaar 10 gedecoreerden.

gedecoreerden venray 2019 orig